Mogelijk gemaakt door Blogger.

Data

Assen, Drenthe, Netherlands
5 november 13:00 uur, vervolgens iedere Zaterdag

Volgers

dinsdag 1 november 2011

Occupy in Assen


Toen ik hoorde dat Occupy ook in Amsterdam op gang kwam, ging mijn hart sneller slaan. Daar wil ik naar toe, daar wil ik ook bij zijn, maar praktische zaken houden je dan toch tegen.
Gelukkig is Occupy nu ook in Assen, dat is wat makkelijker.

Misschien heb je al iets opgevangen over Occupy. Een ‘protestgroep’ overgewaaid uit Amerika en nu in meer dan 30 plaatsen in Nederland.

Wie weet wat Occupy, behalve de Nederlandse vertaling; bezetting, nu precies inhoud. Er zijn geen leiders, geen politieke partijen bij betrokken. Er  wordt soms gesuggereerd dat het ongeorganiseerde ‘bende’ is. De banken worden wel als de gedoodverfde boosdoeners aangewezen.
Maar misschien weet wel niemand wat het precies is. Het is niet echt concreet, moeilijke te vatten maar meer een gevoel dat heerst over m.n. de heersende macht in onze westerse wereld. Zonder precies te weten wie nou uiteindelijke die macht is.
Overgewaaid uit Amerika zoals het lijkt, maar ik denk eigenlijk al eerder ontstaan in o.a. Egypte, Libië en Syrië. En als je nog verder spit, al veel langer geleden. Een gevoel van onvrede over de heersende macht.
Deze onvrede over die macht was (is) in deze landen wat duidelijker. Daar waren (zijn) dictators aan de macht was (is) geen meningsvrijheid.
Maar het gevoel in onze westersewereld, kan niet tegen één persoon gericht worden, maar is denk ik toch een gevoel over de heersen macht. Geniepige ‘dictators’ m.n. in de financiële wereld, regeringen, etc. Graaiers zoals ze wel worden genoemd. Een kleine groep mensen die een belangrijk deel van de macht in handen hebben.

Misschien heb je (nog) niet een duidelijke mening over Occupy, maar heb je wel het gevoel dat deze ontwikkeling wel eens belangrijk zou kunnen zijn voor ons allemaal. ER IS IETS GAANDE.  
Het duidelijke beeld is volgens mij nog niet zo belangrijk, maar wel belangrijk is ER ZIJN. Want door ER te ZIJN geef je energie aan de ontwikkelingen en jouw energie geeft anderen weer energie. Al die energieën samen vormen een ‘macht’ tegen het onjuist en oneerlijke gebruik van onze aarde, geld, grondstoffen etc. Wij kunnen onmogelijk doorleven op de manier zoals we het nu doen. Wanneer je diep in je hart kijk, wil je eigenlijk niet meer op de manier leven zoals wij nu leven. Ongelimiteerd groeien (zogenaamde economie), maar geen oplossing voor de gevolgen hebben. Zelf gebruik maken van de mogelijkheden op deze aarde en onze kinderen opschepen met de problemen die wij zelf niet op kunnen lossen. Ergens houdt het op, je lichaam protesteert, de aarde protesteert, steeds meer mensen protesteren.

Vorm je mening en al is nog maar een kiem, deze zal uiteindelijk groeien tot jouw uitgesproken mening over onze aarde en hoe wij daar mee om mogen gaan. Kom a.s. Zaterdag 5 november vanaf 12:00 uur naar het Koopmansplein. Om te 'demonstreren', belangrijker nog om ER bij te ZIJN en je gevoel te laten werken.

0 reacties: